söndag 3 maj 2009

Föreningen Teater Humla är grundad!

Nu är det klart!
Ja, inte riktigt då... :/
Pappren är inte skrivna, registreringen på hälft och vissa formuleringar är fortfarande oslipade. Men i princip kan man säga att föreningen, teatern, verksamheten är grundad, startad och igångkörd. Otroligt skrämmande och spännande på många vis! :)

Teater Humla ska tänka smått.
Åtminstone till en början.
Än finns ingen budget och den stora organiserade verksamheten kommer antagligen att köra gång mycket senare, kanske hösten 2010 eller så. Men är man ivrig och envis som jag så kan man ju inte låta bli att sätta igång direkt när man fått en idé! Så för att finansiera den första produktionen (EVA-en monolog om uppgivenhet) så gäller det dels att vara ytterst sparsmakad, dels får man offra lite av sej själv. Humlan själv har sålt alla sina ägodelar på lopptorg för att ha råd att finansiera affischer och programblad/flyers och hon har själv skrivit texten, gjort layout för program och affisch, sytt kläder och planerat scenografi för att undvika rättighetsfrågor och annat tråkigt och kostsamt. Bästisen Oskar Pöysti lovade ställa upp som teknikgubbe och Luckans Sebastian är schysst och marknadsför lite på sidan om alldeles gratis. Fantastiskt va? :)

Nu gäller det bara att hitta en butik som vill sponsra, om inte helt och hållet så åtminstone delvis, lite äppel som kommer att behövas i föreställningen. Imorgon ska programbladen och affischerna skickas till tryck och otekniska jag hoppas att alla format och filer och pixlar och fan och hans moster stämmer överens och att Jan på tryckeriet Fram (www.fram.fi) i Vasa i så fall hjälper till och fixar i fall nåt blivit tokigt...

Ja, det är mycket nu.
Så mycket man inte förstår,
så mycket att lära sig,
och så många misstag man inte ännu hunnit begå...

Men jag är vid gott mod!
Det här blir nog bra, bara det blir färdigt!
Välkommen till Teater Humla! :)

Humlan

1 kommentar: